Contabilitatea in partida simpla

INFO   17.03.2015

Contabilitatea in partida simpla - Excelcont -

 In Monitorul Oficial 139/24.02.2015 s-a publicat Ordinul 170 pentru aprobarea Reglementarilor contabile privind contabilitatea in partida simpla

Capitolul  I : Aria de aplicabilitate

Prezentele reglementari se aplica de catre:

 1. Persoanele fizice si asocierile fara personalitate juridica, ale caror venituri sunt supuse impozitului pe venit in conformitate cu prevederile Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare ( Codul fiscal ), al caror venit net anual este determinat in sistem real, pe baza datelor din contabilitate, si este obtinut din urmatoarele surse:
 2. Activitati independente;
 3. Cedarea folosintei bunurilor;
 4. Activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

Persoanele care desfasoara activitati independente si care au obligatia tinerii contabilitatii conform prezentelor reglementari sunt persoanele care obtin venituri din :

a.1 –  activitati economice (persone fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale);

a.2 –  profesii libere ( medici, avocati, notari, auditori financiari, consultanti fiscali, experti contabili, arhitecti si alte profesii reglementate );

a.3 –  drepturi de proprietate intelectuala ( in conditiile in care opteaza pentru determinarea venitului net in sistem real );  (….)

CAPITOLUL II : Dispozitii generale privind tinerea contabilitatii in partida simpla 

 1. In sensul prezentelor reglementari, contabilitatea in partida simpla reprezinta ansamblul registrelor si documentelor financiar- contabile, legal reglementate, care servesc la evidentierea in contabilitate, in mod cronologic si sistematic , a operatiunilor economico – financiare consemnate in documentele justificative. (….)

Prevederi esentiale:

CAPITOLUL III : Norme generale privind contabilitatea in partida simpla si documentele financiar- contabile

CAPITOLUL IV : Arhivarea si pastrarea documentelor financiar-contabile

CAPITOLUL V : Registrele si documentele financiar contabile utilizate in scopul conducerii contabilitatii in partida simpla.

La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga:

 • Ordinul 1040/2004
 • Legea 571/2003
 • Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 3512/2008
 • Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 2410/2007
 • OUG nr. 86/2006

O părere despre “Contabilitatea in partida simpla

 1. sorinm spune:Subiectul este putin mai complicat. Dar in esneta, sunt doua aspecte relevante la intrebarea dumneavoastra. Primul ar fi ca avantajul unei firme offshore este, evident, faptul ca se platesc mai putine impozite si taxe. Acest lucru este valabil pentru anumite activitati, si de obicei pentru o cifra de afaceri semnificativa, care sa justifice taxele anuale si de deschidere ale offshore-ului (care sunt de obicei fixe, indiferent de cifra de afaceri). Al doilea aspect, este cel legat de contabilitatea societatii offshore. Aceasta se tine in jurisdictia respectiva, si de multe ori este doar o contabilitate simplista, cu scop fiscal. dar trebuie contractata cu o societate din acea locatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *